Najprodavaniji

MRTVO MORE

Mrtvo more je najniže mesto na planeti koje se nalazi na 417 metara ispod nivoa mora (377 metara dubine), smešteno u sirijsko – afričkoj riftnoj dolini, između Judejske i Moab planine. Vreme je uglavnom sunčano tokom cele godine. Odmarališta Mrtvog mora su uglavnom lečilišta, beauty i spa centri najviših standarda i najvećih po veličini. Tu, među ostalim jedinstvenim atrakcijama Mrtvog mora, možete pronaći prirodno blato i minerale bazene.

Mrtvo more je najslanije jezero na svetu (33,7% salinitet). Njegova lokacija bez odlaznih rečnih tokova, čini Mrtvo more "Konačnim jezerom", koje u kombinaciji sa suvim i toplim vremenom tokom godine, konstanto gubi veliku količinu vode zbog prirodnog isparavanja svake godine. Kao rezultat toga, Mrtvo more ima visoku koncentraciju soli i minerala (31.5% minerala) koje su obogaćeni hloridnim solima natrijum, magnezijum, kalcijuma, broma, kalijuma i mnogim drugima.

Hemijski sastav slane vode Mrtvog mora ukazuju na eroziju (prirodni proces kojim su zemlja i kamen uklonjeni sa zemljine površine usled prirodnih procesa, kao što su vetar ili protok vode, a zatim odloženi na druge lokacije), kao i proces reciklaže starijih sedimenata. Prirodan dotok minerala iz geološkog sloja ima dodatni doprinos sastavu Mrtvog mora kao i fiziološkom rastvoru ali i na neke od termo-mineralnih prirodnih izvora širom obale Mrtvog mora. Osim toga, depoziti aluvijuma stvaraju mineralne blato Mrtvog mora, koje je širom sveta poznato kao Terapeutsko crno btato iz Mrtvog mora.

Jedinstvene karakteristike Mrtvog mora poznate su od najranijih godina po svojim isceliteljskim svojstvima i značajnom doprinosu opštem dobrostanju. To je jedino mesto na svetu koje nudi izvrsnu kombinaciju spa dobrobiti:  izuzetno zračenje sunca i klimatski uslovi, obogaćen kiseonik (najmanje +15% više od bilo kog drugog mesta na planeti), blato bogato mineralima i termo-mineralni izvori. Mrtvo more je dobro mesto za olakšanje i lečenja onima koji pate od kožnih obolenja kao što su psorijaza, psorijaza artritis, atopijski dermatitisa, vitiligo (depigmentacija), artritis i astma. Dokazano je da su kozmetički proizvodi iz Mrtvog mora delotvorni kod ovih bolesti. Niska nadmorska visina, sunce i suv vazduh olakšavaju disanje astmatičarima.

U kompaniji Health & Beauty razvili smo kvalitetne proizvode od minerala iz Mrtvog mora, imajući na umu to da, iako ne možemo uvek da idemo do Mrtvog mora, to ne treba da nas spreči da uživamo u njegovim prednostima kad god poželimo. Naporno smo radili da donesemo esencije Mrtvog mora na vaš prag i poželimo vam dobrodošlicu u svet isceliteljskih tajni Mrtvog mora, i to sve u udobnosti vašeg doma.